Otkrivamo: Kada kreće gradski prevoz i kako će uopšte funkcionisati

© Sputnik / Nenad ZorićTramvaj
Tramvaj  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Član Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona pulmolog Branimir Nestorović otkrio je za Sputnjik da bi, kako sada stvari stoje sa epidemijom u Srbiji, gradski prevoz trebalo da počne od 11. maja. Sedam dana ranije počeće proba uz kontrolu Komunalne policije na stajalištima.

Popuštanjem mera koje su donete radi suzbijanja epidemije kovida 19 razmatra se i pitanje ponovnog prevoza građana vozilima gradskog saobraćajnog preduzeća. Već je odlučeno da će međugradski prevoz startovati od ponedeljka.

Gradski prevoz nakon korone

„Tokom probe će Komunalna policija kontrolisati da u autobusu ne bude gužve, da recimo svako drugo sedište bude zauzeto, da ljudi imaju karte i slično. Tako da bi se prvih sedam dana vozili samo oni koji su do sada išli koridorskim prevozom, dok se to malo ne uhoda. A onda bi od 11. maja krenuo prevoz da funkcioniše“, izjavio je Nestorović za Sputnjik i dodao da vozači u početku neće prodavati karte putnicima.

Na pitanje koliko je izvodljivo da ne bude gužve u autobusima koji su u Beogradu često krcati, naš sagovornik ističe da je to veoma teško, pogotovo kada se velika većina građana bude vratila na posao:

„Ali, ako mene pitate, tog momenta kada se svi vrate na posao, praktično neće ni biti više epidemije, tako da će to verovatno biti relaksirano. Najverovatnije će biti samo obavezno da putnici imaju maske.“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala