Rusija traži da se kazne počinioci napada na ruskog pripadnika UN na Kosovu

© Sputnik / Nэnsi Siselь / Uđi u bazu fotografijaVasilij Nebenzja
Vasilij Nebenzja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija zahteva istragu o incidentu sa prebijanjem ruskog predstavnika misije Ujedinjenih nacija na Kosovu (Unmik) Mihaila Krasnoščekova 2019. godine, izjavio je na zasedanju Saveta bezbednosti UN stalni predstavnik Rusije u ovoj organizaciji Vasilij Nebenzja.
„Još uvek čekamo informacije o konkretnim učesnicima u incidentu koji se dogodio 28. maja 2019, kada su pripadnici kosovske policije pritvorili i tukli predstavnike Unmika. Ovaj zločin još uvek nije istražen i niko nije kažnjen. Zahtevamo i insistiramo na istrazi i procesuiranju počinilaca“, istakao je Nebenzja tokom onlajn sastanka.

Akcija specijalnih policijskih odreda samoproglašenog Kosova na severu pokrajine počela je 28. maja 2019. ujutru, pod izgovorom da je reč o akciji protiv organizovanog kriminala. Kosovska policija je upala na sever Kosova i Metohije u oklopnim vozilima. Lokalni Srbi su postavili barikade na trasama u Kosovskoj Mitrovici i Zubinom Potoku i sukobili se s policijom, nakon čega je došlo do pucnjave.

Krasnoščekov je, uprkos diplomatskom imunitetu, priveden i brutalno pretučen tokom operacije specijalnih snaga. Zadobio je prelom jagodične kosti i gornje vilice.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala