Kinez koji je zbog proizvodnje respiratora svakog meseca bogatiji za milijardu dolara

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaAparat za veštačko disanje (respirator) u odeljenju za reanimaciju Centra za infektivne bolesti u Moskvi
Aparat za veštačko disanje (respirator) u odeljenju za reanimaciju Centra za infektivne bolesti u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Suosnivač kompanije „Šenzen Mindrej“ Li Kiting bogatiji je dnevno za 37,7 miliona dolara ili mesečno celu milijardu i u poslednjih nekoliko meseci postao je najbogatiji građanin Singapura.

Kako prenosi SCMP, tajna leži u činjenici da se kompanija bavi proizvodnjom respiratora. Vrednost kompanije „Šenzen Mindrej Bio-Medikal Elektroniks“, samo je od početka ove godine, prema podacima Blumberga, narasla sa 4,3 milijarde na 13,5 milijardi dolara.

Li Kiting živi od 2018. godine u Singapuru, ali je rođen u kineskoj provinciji Anhui, a golemi rast vrednosti kompanije počeo je izbijanjem epidemije u Vuhanu, još krajem januara.

Vrednost kompanije narasla je na neverovatnih 46,5 milijardi dolara, posebno nakon što su u martu krenule hiljade narudžbi njihove opreme iz više od stotinu zemlja sveta, prenosi „Kliks“.

Li Kiting kaže kako kako je, za razliku od proizvodnje medicinskih maski, za proizvodnju respiratora potrebna visoka tehnološka specijalizacija i da njihova kompanija trenutno prima na stotine investicijskih ponuda.

„Mindrej“ trenutno proizvodi 2.200 respiratora sedmično, što čini 20 odsto trenutne svetske proizvodnje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala