Kako do 100 evra: Detalji isplate pomoći punoletnim građanima

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaDisplej kursne liste na menjačnici u Moskvi
Displej kursne liste na menjačnici u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pomoć od 100 evra svakom punoletnom građaninu počeće da se uplaćuje od 15. maja. Penzionerima i korisnicima socijalne pomoći biće uplaćena automatski, a svi ostali moraće za nju da se prijave preko interneta ili telefona.

Prijave za pomoć od 100 evra vršiće se preko internet portala Uprave za trezor ili putem telefona na brojeve koji tek treba da budu objavljeni, a podaci koje će građani tom prilikom morati navedu su – ime, prezime, JMBG i broj računa.

Oni koji nemaju račun, to treba da navedu u prijavi, kako bi im ih država automatski otvorila. Penzioneri uplatu mogu da očekuju na računima na koje inače primaju penzije, možda čak i nešto ranije od ostalih.

Ministar finansija Siniša Mali ranije je istakao da će svi punoletni građani koji žele da im država uplati po 100 evra, o tome morati da se izjasne preko telefona, jer je proteklih dana čuo da mnogi tu pomoć ne žele.

Marko Čadež i Siniša Mali - Sputnik Srbija
Penzionerima 100 evra automatski, ostali da se prijave telefonom

On je najavio da će danas na sednici Vlade biti usvojeni rebalans budžeta i uredba o načinu uplate 100 evra svim punoletnim građanima Srbije.

Fiskalni savet, prema kojem je odluka o isplati 100 evra svakom punoletnom građaninu neprimerena, izračunao je da će ta pomoć državu koštati više od 600.000.000 evra.

Pomoć od oko 11.800 dinara trebalo bi da primi 1.700.000 penzionera i oko 260.000 građana koji dobijaju socijalnu pomoć.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala