Britanac vakcinisan protiv korona virusa otkriva nuspojave

CC0 / Piksabej / Test na virus korona – ilustracija
Test na virus korona – ilustracija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedna od prvih osoba na kojoj se testira nova vakcina protiv korona virusa romanopisac i bivši dečiji TV voditelj Simion Korti preneo je svoje utiske o nekim nuspojavama.

Gostujući u jutarnjem programu „Dobro jutro Britanijo“ on je objasnio zašto je dobrovoljno pristao na testiranje, koje je juče počelo u Oksfordu i otkrio je neke od potencijalnih nuspojava, prenosi „Miror Onlajn“.

Neželjeni efekti vakcine sadrže simptome nalik gripu i bolove u mišićima, a u najgorem slučaju i groznicu tokom nekoliko dana, otkrio je Simion Korti.

Objasnio je da je on jedan od 500 ljudi koji pomažu u ispitivanju u Okfsordu, a sebe je nazvao „samo vrlo malim delom ove stvari“.

„Mi smo deo ovog procesa u kojem se utvrđuje da li je vakcina sigurna, a nakon ovog ispitivanja uslediće drugo o efikasnosti u okviru zajednice kako bismo videli da li to deluje na hiljade ljudi“, rekao je Simion Korti.

Inače, u okviru ispitivanja postoje dve grupe, jedna prima novu vakcinu protiv korona virusa, a druga prima vakcinu protiv meningitisa i učesnicima u ispitivanju neće biti rečeno u kojoj su grupi, s obzirom da obe vakcine izazivaju slične nuspojave, prenosi Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala