Vojne vežbe ruske Baltičke flote: „Neprijatelj“ uništen /video/

© Sputnik / Igorь Zarembo / Uđi u bazu fotografijaReaktivni lanser RBU 6000 na malom brodu Baltičke flote "Kabardino Balkarija" za Dan mornarice u Baltijsku
Reaktivni lanser RBU 6000 na malom brodu Baltičke flote Kabardino Balkarija za Dan mornarice u Baltijsku  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Posade brodova ruske Baltičke flote uništile su vazdušne mete uslovnog neprijatelja tokom vojnih vežbi na moru, prenosi televizija „Zvezda“.

Posade malih raketnih brodova „Mitišči“, „Sovjetsk“, „Livenj“ i „Pasat“, kao i raketnih čamaca „Moršansk“ i „R-257“ osuli su artiljerijsku paljbu po metama koje su simulirale sredstva vazdušnog napada uslovnog neprijatelja.

Kao vazdušne mete korišćene su svetleće granate, koje su ispaljivane iz samohodnih haubica „Akacija“ kalibra 152 milimetra sa rta Taran u Kalinjingradskoj oblasti.

U vojnim vežbama su učestvovale tri grupe brodova, koji su gađali mete na raznim visinama i udaljenostima, a za uništavanje „neprijatelja“ korišćeni su brodski artiljerijski sistemi AK-630M i AK-176.

Na brodovima su bili aktivirani radari, kao i sistemi za aktivno i pasivno ometanje u vazduhoplovstvu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala