Rusija počinje da izvozi najnovije amfibijsko oklopno vozilo „Bumerang“

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaPešadijsko borbeno vozilo „Bumerang“ sa zastavama Oružanih snaga Ruske Federacije na Crvenom trgu u Moskvi, na paradi povodom Dana pobede nad fašizmom
Pešadijsko borbeno vozilo „Bumerang“ sa zastavama Oružanih snaga Ruske Federacije na Crvenom trgu u Moskvi, na paradi povodom Dana pobede nad fašizmom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska vojna kompanija „Rosoboroneksport“ počela je da promoviše najnovije oklopno borbeno vozilo na platformi „Bumerang“ na stranim tržištima, saopštio je generalni direktor kompanije Aleksandar Mihejev.

Vojno amfibijsko vozilo „Bumerang“ omogućava realizaciju širokog spektra zadatka u ratnim i mirnodopskim uslovima. Koristi se za odbijanje napada protivnika, zaštitu državnih granica i tokom borbe protiv terorističkih grupa, ali i prilikom pružanja pomoći stanovništvu u slučaju prirodnih katastrofa.

„Platforma je jedinstvena, jer pruža mogućnost da se na njenoj bazi naprave vozila s najširim spektrom primene, opremljena raznovrsnim naoružanjem i opremom“, rekao je Mihejev.

Kako je istakao, interesovanje za vozilo već su pokazale države Afrike, Bliskog istoka, Jugoistočne Azije i Zajednice nezavisnih država.

„Procenjujemo da će u dogledno vreme biti izvezena vozila u vrednosti od oko milijardu dolara“, zaključio je Mihejev.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala