Rusija: Neprimereni pokušaji da se za epidemiju kovida okrive Kina i SZO

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Neosnovani napadi i pokušaji mnogih zapadnih zemalja da svu odgovornost za pandemiju kovida 19 nametnu Kini i Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, apsolutno su neprimereni, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
„Danas u ovako teškoj situaciji krajnje su neprimerene angažovane i neosnovane optužbe nekih država upućene pojedinim zemljama i međunarodnim organizacijama, kao i pokušaji da se na njih prebaci sva odgovornost za trenutnu epidemiološku krizu“, istakla je Zaharova.

Američki predsednik Donald Tramp ranije je izjavio da, ukoliko je Kina namerno dozvolila izbijanje epidemije kovida 19, onda bi morala da snosi posledice. Tramp je saopštio da Sjedinjene Američke Države sprovode istragu o tome. Istovremeno, Ministarstvo spoljnih poslova Kine izjavilo je da je Kina od samog početka imala otvoren i odgovoran stav u vezi sa objavljivanjem podataka o epidemiji virusa korona.

Osim toga, Tramp je objavio da će Sjedinjene Američke Države prekinuti finansiranje SZO, a prema njegovim rečima, ta organizacija nije blagovremeno pružila informacije o virusu korona, a takođe nije saopštila istinu svetskoj zajednici.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove infekcije virusa korona kovid 19 za pandemiju. Prema poslednjim podacima, u svetu je zabeleženo više od 2,65 miliona slučajeva zaraze, a umrlo je više od 185 hiljada ljudi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala