Reportaža francuskog Sputnjika ─ pobednik konkursa „Šorti avords“

© Sputnik / Julien Mattia / Uđi u bazu fotografijaProtesti u Parizu 1. maja 2019.
Protesti u Parizu 1. maja 2019. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Reportaža „Prvi maj u Parizu“ o protestima u Parizu novinske agencije Sputnjik Francuska osvojio je prestižnu nagradu „Šorti avords“ u nominaciji „Video 360“.

Reportaža je bila bolja od projekata katarske „Al Džazire“, dobrotvornog fonda Marka Zakerberga i njegove supruge Čan, američkog „Kapital 1“ i „Rojal Karibijan internešenala“.

Ova reportaža predstavlja pogled na proteste u Francuskoj očima devojke dopisnice francuskog Sputnjika. Ona je, takođe, jedna od retkih novinarki koja je prenosila proteste žutih prsluka. Ovaj video-snimak od 360⁰ najobjektivniji je prenos stvarnosti terenskog novinarstva i potpuno uranjanje u atmosferu francuskog protestnog pokreta.

„Šorti avords“ je prestižna godišnja nagrada za promociju društvenih mreža. 2020. godine nagrada se dodeljuje dvanaesti put. Ceremonija dodele nagrade trebalo je da bude održana 3. maja u Njujorku, ali će zbog pandemije kovida 19 biti održana onlajn.

Ove nagrade dodeljene su nekima od najuticajnijih ljudi i događaja u svetu društvenih medija, kao što su Fejsbuk, Tviter, Jutjub, Instagram, TikTok i drugi. Dosadašnji pobednici bili su Mišel Obama, Tejlor Svift, Tajler Okli, Kejsi Najstet, Hanibal Bares, Malala jusufzaj, Džena Marbls, Džoan K. Rouling, Adel i D.J. Haled.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala