Nenad Rašić podneo ostavku zbog optužnice

© Flickr / David BaileyPriština
Priština  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nenad Rašić, direktor Kancelarije za zajednicu koja funkcioniše pri kabinetu kosovskog premijera, podneo je danas ostavku na tu funkciju zbog optužnice koja je podignuta protiv njega zbog navodne zloupotrebe službene dužnosti.

Rašić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom u tehničkom mandatu Aljbinom Kurtijem rekao da sudske procese ne treba komentarisati, ali je ipak izneo detalje u vezi sa optužbom.

Objasnio je da je od 2008. do 2013. ministarska komisija bila odgovorna za osetljive stvari, kao što su prava radnika, broj radnika, nivo asistencija koje se omogućavaju siromašnim porodicama, objavio je „Kosovo online“.

„Tada sam bio ponosan što smo uspeli da zadržimo sve radnike, što su ugovori bili na pet godina, što su socijalna davanja bila ista, iako je trebalo da budu smanjena. Čak sam mislio da je moj posao uspešno završen. Ali ovo što se desilo u poslednje dve nedelje, šokiralo me je i razočaralo“, naveo je Rašić.

On je rekao da postoje mehanizmi koji nastoje da naruše profesionalnost i napomenuo da će nastaviti pravnu borbu, naglašavajući da je nevin.

Kurti je rekao da je prihvatio njegovu ostavku, zahvalio mu se na tronedeljnom radu i napomenuo da ceni njegovu odluku, prenosi Tanjug.

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv Rašića i još 18 osoba zbog zloupotrebe službene dužnosti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala