Jedna od najvećih svetskih avio-kompanija otkrila kako će izgledati putovanja u budućnosti

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaStjuardesa na međunarodnom aerodromu Šeremetjevo
Stjuardesa na međunarodnom aerodromu Šeremetjevo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iako se svuda sem u Americi primećuje blaga stabilizacija korona virusa, većina lekara procenjuje da bi pandemija mogla da potraje još mesecima… Naravno, kako se letnji meseci približavaju, mnogi imaju samo jedno pitanje: Kada i na koji način ćemo moći da putujemo? Odgovor možda ima jedna od najvećih svetskih avio-kompanija „Emirejts“.

„Emirejts“ je prva avio-kompanija koja je počela na licu mesta da vrši testiranje na kovid 19 za putnike. Prvi pregled obavljen je juče na aerodromu u Dubaiju, kada su testirani putnici prilikom prijavljivanja za let za Tunis.

U ime avio-kompanije medijima je rečeno da su u pitanju brzi testovi čiji su rezultati gotovi u roku od 10 minuta. Testove je sprovela zdravstvena uprava Dubaija.

Testiranje na korona virus postaće sastavni deo ukrcavanja?

Jedna od najuspešnijih avio-kompanija na svetu planira da testove proširi i na preostale letove koji su u funkciji. Takođe, planira da udalji sa leta sve one koji budu imali pozitivne nalaze, prenosi „Travel magazin“.

„Ovo će nam omogućiti da sprovodimo testove na licu mesta i pružimo svojim putnicima potvrdu da su negativni na virus, koja im je potrebna ukoliko putuju u zemlje koje traže kovid 19 sertifikate“, rekao je glavni operativni direktor avio-kompanije Adel al Redha.

Testiranje prilikom ukrcavanja na let „Emirejtsa“ prilagođeno je socijalnom distanciranju. Na šalterima za prijavu postavljene su zaštitne pregrade, a osoblje aerodroma nosi zaštitnu opremu, koja uključuje rukavice i maske.

Putnici takođe moraju da nose svoje maske na aerodromu i u avionu. Određene usluge leta su takođe izmenjene, kako bi se pomoglo u borbi protiv širenja virusa kovida 19.

Časopisi i drugi štampani materijali više nisu dostupni, dok je pakovanje i serviranje hrane i pića modifikovano, kako bi se smanjila interakcija među ljudima. Trenutno je putnicima u ručni prtljag dozvoljeno da unesu samo prenosni uređaj, aktovku i predmete za bebe.

Sve ostale torbe moraju biti prijavljene.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala