Izrael testira respiratore od 500 dolara /video/

© Sputnik / Vladimir Smirnov / Uđi u bazu fotografijaRespirator
Respirator - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izraelski stručnjaci prave respiratore, čija cena neće biti veća od 500 dolara, prenosi agencija „Blumberg“.

Kako se navodi, grupa stručnjaka na čelu sa inženjerom izraelskih Vazduhoplovnih snaga Davidom Alkaherom objavila je na sajtu „Githab“ (GitHub) crteže respiratora, koji su nazvali „Ambovent“ (AmboVent). Prema rečima eksperata, uređaj se može sastaviti pomoću delova i mehanizama koji se nalaze u slobodnoj prodaji. Na primer, koristi se mehanizam koji pokreće brisače na automobilu. Izraelski stručnjaci obećavaju da uređaj neće koštati više od 500 dolara, što je, prema pisanju „Blumberga“, znatno jeftinije od profesionalnih uređaja koje proizvode velike kompanije, na primer „Rojal filips“ (Royal Philips).

​Princip rada uređaja zasniva se na balonu ambu, koji se koristi prilikom ručne ventilacije pluća. Konstruktori ističu da novi uređaj neće u potpunosti zameniti postojeće analoge koji su mnogo skuplji, ali da će moći da se koristi za pružanje prve pomoći u uslovima deficita uređaja u vreme pandemije.

Eksperti nastavljaju rad na stvaranju 20 prototipa uređaja, koji će nakon toga biti poslati zainteresovanim proizvođačima u razne zemlje, a koji će pokušati da dobiju dozvolu vlasti za proizvodnju uređaja i korišćenje.

Prema informacijama „Blumberga“, 300 kompanija širom sveta zainteresovano je za najnovije izraelske respiratore.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala