Vašington pokrenuo novi talas propagande protiv Sirije - sada zbog korone

© AP Photo / Raad AdaylehIzbeglički kamp Rukban na granici Jordana i Sirije
Izbeglički kamp Rukban na granici Jordana i Sirije - Sputnik Srbija
Pratite nas
SAD su pokrenule kampanju protiv Damaska, optužujući ga za nesposobnost da se efikasno suprotstavi virusu koroni, navodi se u zajedničkom saopštenju međuresornih korodinacionih štabova Rusije i Sirije.
„Smatramo da je dokument koji je predložen UN sastavljen pod uticajem SAD koje su pokrenule propagandnu kampanju protiv Damaska zbog, navodne, nesposobnosti da se efikasno suprotstavi širenju virusa korona u republici. Očigledno je da su isporuke humanitarne pomoći kampu Amerikancima potrebne samo radi postizanja svojih korisnih ciljeva: osiguranja hrane i najvažnijih proizvoda UN za ilegalne oružane formacije koje oni kontrolišu, čime se odugovlači proces raspuštanja Rukbana“, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, prihvatni centar u području El Vaha poseduje sve potrebne uslove za karantin za lica koja dolaze iz „Rukbana“, pre nego što ih pošalju u centre za privremeni boravak u provinciji Homs.

Osim toga, uzimajući u obzir humanitarnu situaciju u izbegličkom kampu „Rukban“, i sa ciljem da se prouči realna situacija sa širenjem u njemu Kovid-19, Ministarstvo inostranih psolova Sirije je poslalo zvanično pismo UN sa zahtevom da se u kamp pošalju lekari.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala