Situacija u jugoistočnoj Srbiji se smiruje

© Wikipedia / Aleksic IvanNiš, panorama
Niš, panorama - Sputnik Srbija
Pratite nas
Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da se situacija u jugoistočnoj Srbiji, kada je reč o virusu korona, smiruje, ali da moramo i dalje biti disciplinovani.

Tiodorović je rekao da smo prošle nedelje imali čak 40 do 44 odsto pozitivnih od ukupnog broja testiranih, a da sada ta brojka iznosi od 7,2 do 10,1 odsto što, kako je ocenio, govori o velikom padu i tome da se situacija smiruje.

On je naveo da veruje da ćemo i predstojećeg vikenda imati policijski čas jer nam je to, kaže, još uvek potrebno.

Šta kažu kineski stručnjaci — kako se Srbija bori protiv korone

Što se tiče domova za stara lica, osobe sa posebnim potrebama tu, kako je ukazao, situacija nije baš povoljna.

„Odatle nam još uvek dolazi značajan broj obolelih i pozitivnih, pogotovo iz Gerontološkog centra u Nišu i Gerontološkog centra Jelenac u Aleksincu, dok su ostali pod kontrolom“, rekao je za Pink Tiodorović.

Kada je reč o privatnim domovima, rekao je da u njima nema pozitivnih na Kovid-19.

„Što se tiče epidemiološke krive, mi smo na silaznoj putanji, ali moramo sada izdržati, biti vrlo prisebni i disciplinovani“, rekao je Tiodorović.

Ukazao je da moramo biti u pripravnosti jer čak i zemlje koje su proglasile da su rešile problem, imaju drugi talas virusa, prenosi Tanjug.

„To je taj ‘epidemijski rep’ koji može da izazove problem. Gledaćemo da oslobodimo halu Čair i biće spremna ukoliko dođe do novog talasa“, dodao je Tiodorović.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala