Parlament Crne Gore odbio da raspravlja o povećanju plata zdravstvenim radnicima

© Sputnik / Nebojša PopovićSkupština Crne Gore
Skupština Crne Gore - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poslanici vladajuće većine u parlamentu Crne Gore , odbili su da na današnjem zasijedanju na dnevni red uvrste Predlog dopune zakona o povećanju zarada zdravstvenim radnicima i univerzitetskim profesorima.

Vladajuću većinu čine Demokratska partija socijalista (DPS) i njeni koalicioni partneri Socijaldemokratska partija (SD), Bošnjačka stranka, koalicija albanskih stranaka – Forca i Hrvatska građanska inicijativa (HGI).

Oni su na taj način odbili inicijativu koju je predložila poslanica Demokratskog fronta Branka Bošnjak:

„Dali ste zdravstvenim radnicima mizerne plate, a sada vidite da sve zavisi od njih. Svi koji nijesu glasali za povećanje njihovih zarada još ranije treba da se zamisle. Odajem počast onima koji su zaista u prvom redu odbrane. Nadam se da ćete podržati ovaj zakon jer ono mizerno povećanje od 50 evra ne računam“, kazala je Bošnjakova.

Prethodno je predsjednik Skupštine Ivan Brajović, otvarajući zasijedanje, zahvalio svima koji su doprinijeli borbi protiv epidemije.

„Junaci našeg doba su zdravstveni radnici. U svakom društvu, svaka država za sebe bira ono što misli da je najbolje, naš model se pokazao vrlo efikasan. Mislim da smo zajedno kao društvo uspješno odgovorili“, rekao je Brajović.

Predstavnici skupštinske većine su, međutim, bili uzdržani, odbijajući tako i da razmatraju predlog o povećanju plata zdravstvenim radnicima, uprkos velikom broju upućenih hvalospijeva i zahvalnosti koje su im uputili.

Predlog poslanice Bošnjak je odbijen sa 35 uzdržanih glasova i 23 glasa za.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala