Kremlj o nafti: Ne sudite po jednom danu, potrebno je vreme da dogovor proradi

© AP Photo / Eric GayZalazak sunca iza crpne pumpe za naftu u Teksasu
Zalazak sunca iza crpne pumpe za naftu u Teksasu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je trenutno prerano govoriti o bilo kakvim dodatnim merama po pitanju naftnog tržišta — potrebno je dati vremena da proradi dogovor koji je postignut u okviru OPEK plus.

On je takođe rekao i da je nemoguće dati adekvatnu ocenu onoga što se dešava na naftnom tržištu samo na osnovu jednog dana ili pak jedne nedelje.

„Neophodno je analizirati određeni period vremena od trenutka kada proradi dogovor OPEK plus. Potrebno je strpljenje. Jeste težak trenutak, ali ne treba donositi bilo kakve ocene na osnovu jednog dana ili jedne nedelje. Potrebo je jednostavno sačekati“, rekao je on.

Podsetimo, cena ruske sirove nafte „Urals“ u Severozapadnoj i Južnoj Evropi pala je za pet dolara, čime je dostigla ukupnu vrednost od 11,59, odnosno 12,09 dolara za barel, što je najniža njena vrednost od 1999. godine.

Cena majskih fjučersa za sirovu naftu „VTI“ prvi put u istoriji je u nedelju dostigla negativnu vrednost i završila je trgovanje na berzi u Njujorku sa minus 37,63 dolara za barel, nakon što je pojeftinila za 300 odsto.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala