Gradonačelnik Moskve: Posebne dozvole za kretanje uvesti u svim regionima Rusije

© Sputnik / Jekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaSergej Sobjanjin
Sergej Sobjanjin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin predložio je da se sistem izdavanja digitalnih propusnica za kretanje proširi na sve regione u Rusiji, što će omogućiti da se koordinišu mere preduzete zbog situacije sa koronavirusnom infekcijom.
„Čujem kolege koje govore da sistem elektronskih propusnica treba da se uvede i u regionima, posebno susednim. Smatram da sistem treba uvesti u svim regionima radi kontrole kretanja vazdušnog saobraćaja, železnica, međugradskog i međuregionalnog autobuskog prevoza, kako bismo imali jasan uvid u kretanje građana“, istakao je Sobjanjin.

Gradonačelnik Moskve je podsetio da je od danas uvedena automatska kontrola svih građana koji se kreću bilo kojim tipom prevoznog sredstva.

„To je bio težak zadatak, koji smo obavljali poslednjih nedelja zajedno sa Ministarstvom za telekomunikacije, ali je u suštini završen, on (sistem) je već počeo da se primenjuje na nivou grada“, rekao je on na sastanku prezidijuma koordinacionog saveta pri vladi Rusije za borbu protiv širenja koronavirusne infekcije.

Čovek drži telefon sa kju-ar kodom. - Sputnik Srbija
Sobjanjin: Evo šta podrazumeva sistem izdavanja propusnica za kretanje Moskvom

Prema poslednjim podacima, broj zaraženih virusom korona u Rusiji za poslednja 24 časa porastao je za 5.236 osobe i dostigao 57.999 osoba. Najviše inficiranih je i danas otkriveno u Moskvi - 2.548 osoba, a za njim sledi Sankt Peterburg sa 294 osobe.

Kako pokazuju navedeni podaci, najteža situacija je i dalje u Moskvi, iako su u ruskoj prestonici na snazi najrestriktivnije mere. Ceo grad do 1. maja, praktično, neće raditi. Dozvoljen je izlazak iz svojih stanova samo uz propusnicu.


Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala