Duhovne vođe u Jerusalimu održale zajedničku molitvu protiv virusa korona /video/

© Sputnik / Igor Mikhalev / Uđi u bazu fotografijaPogled na Jerusalim
Pogled na Jerusalim - Sputnik Srbija
Pratite nas
Duhovne vođe, predstavnici različitih svetskih religija i vera, održali su zajedničku molitvu u Jerusalimu za spasenje od pandemije virusa korona. Molitva je emitovana na internetu i društvenim mrežama.

U zajedničkoj molitvi učestvovali su glavni rabini (sefardski i aškenazi) Izraela, Ichak Josef i Meir Lau, latinski patrijarh Jerusalima Pjerbatista Picabala, grčki pravoslavni patrijarh Jerusalima Teofil Treći, dok su muslimane predstavljali šeik Gamal el Ubra, šeik Agel el Atraš i duhovni vođa Druza šeik Movafak Tarif.

Prvi put u istoriji duhovne vođe okupile su se na otvorenom prostoru da učestvuju u zajedničkoj molitvi. U pripremi događaja aktivno je učestvovalo Ministarstvo spoljnih poslova Izraela.

„U ovim nemirnim vremenima nastavljamo da slušamo sve glasnije glasove protiv čitavih zajednica. Ova nova strašna stvarnost pogodila je celo čovečanstvo, bez obzira na religiju, pol i rasu. Uzdajući se u solidarnost, pozivamo sve ljude sveta da udruže svoje napore u zajedničkoj molitvi za zdravlje i jedinstvo“, navodi se u zajedničkoj poruci duhovnih lidera koju je objavila pres-službe izraelske vlade.

U Izraelu su danas po nalogu Ministarstva zdravlja zatvorene sve molitvene institucije: crkve, džamije i sinagoge. Molitve su dozvoljene na otvorenom u grupama ne većim od 19 ljudi, uz poštovanje međusobne udaljenosti od dva metra.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala