Deca duže od odraslih mogu biti nosioci zaraze koronom

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaDeca se igraju u parku u Sankt Peterburgu
Deca se igraju u parku u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Deca u poređenju sa odraslima mogu duže vreme da budu nosioci infekcije, izjavio je zamenik direktora Centralnog istraživačkog instituta za epidemiologiju Federalne agencije za fitosanitarni nadzor Rusije (Rospotrebnadzor) Aleksandar Gorelov.

„Bolest kod dece je lakša, ali sa druge strane, postoje i neke epidemiološke karakteristike, a to su da deca, nažalost, iako lakše podnose infekciju, duže vreme su nosioci virusa i ostaju izvori zaraze“, rekao je Gorelov.

Epidemiolog je naveo i da su deca uzrasta od šest do sedam godina najosetljivija na infekciju virusom korona. Pri tome su kod njih simptomi bolesti blaži nego kod odraslih.

On je napomenuo da većina dece koja su umrla od virusa korona pripada grupi čije je zdravlje i u normalnom životu zahtevalo pažnju.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove infekcije virusa korona kovid 19 za pandemiju. Prema poslednjim podacima u svetu je zabeleženo više od 2,58 miliona slučajeva zaraze, a umrlo je više od 180 hiljada ljudi.


Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala