Cveće i voće za doktore: Podrška Kadirova čečenskim lekarima /video/

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaStigao i lider Čečenije Ramzan Kadirov
Stigao i lider Čečenije Ramzan Kadirov  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Čečenski lider Ramzan Kadirov poklonio je cveće i korpe sa voćem lekarima i medicinskim sestrama koji rade u medicinskim ustanovama reorganizovanim za primanje pacijenata obolelih od virusa korona, nakon posete jednoj od tih bolnica.
„Uzimajući u obzir poteškoće sa kojima se susreću medicinski radnici, odlučio sam da im pružim podršku organizovanjem manjih poklona. Po mom naređenju, lekarima i medicinskim sestrama iz pet medicinskih ustanova poslate su korpe s voćem i cveće. Želeo sam da im pružim mali znak pažnje kao nagradu za njihov odgovoran i nesebičan pristup ka poslu“, napisao je Kadirov na svojoj stranici „VKontakte“.

On je izrazio zahvalnost lekarima i uverio ih da će im vlasti pružiti svu potrebnu podršku i da je to jedan od prioriteta rukovodstva u regionu.

Ramzan Kadirov - Sputnik Srbija
Kadirov se ošišao na ćelavo i pozvao sve da se ugledaju na njega /video/

Ranije je Kadirov, obučen u zaštitnu odeću, posetio gradsku bolnicu br. četiri u Groznom, razgovarao sa pacijentima obolelim od virusa korona i upoznao se sa uslovima rada medicinskog osoblja.

Kadirov se divio radu lekara i istakao da, uprkos ogromnom opterećenju i nelagodnosti zbog cele situacije, lekari stvaraju prijatnu atmosferu oko sebe i nesebično se bore za živote ljudi.

Ukupan broj obolelih od novog korona virusa prešao je 2,5 miliona, tačnije iznosi 2.557.857 zaraženih.

Prema poslednjim podacima portala „Vorldometers“, od ovog virusa umrlo je 177.674 osoba, dok je u kritičnom stanju tri odsto ukupno obolelih. Izlečeno je više od 690 hiljada ljudi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala