Turska se sprema za turističku sezonu — očekuje goste već u junu

© Flickr / Burak BakayTurska
Turska - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlada Turske je izašla sa idejom o davanju specijalnog sertifikata letovalištima koja preduzimaju sve mere za sprečavanje infekcije virusa korone, piše „Hurijet“.
Ankara planira da prvo napravi sistem za izdavanje sertifikata koji bi priznale druge države. Prva sednica specijalne komisije uz učešće činovnika iz službi za saobraćaj, zdravlje, poljoprivredu već je održana. I nevladin sektor namerava da im se pridruži.

Sistem za sertifikovanje biće napravljen prve nedelje maja, kako bi ga do kraja meseca mogle dobiti turističke kompanije. Vlada računa, pre svega, na unutrašnje tržište koje bi, po njihovim prognozama, trebalo da počne da funkcioniše u junu, ako se situacija sa pandemijom promeni nabolje sredinom maja.

Turske vlasti obećavaju da će redovno vršiti sanitarnu kontrolu u turističkoj sferi, da će radnici prolaziti zdravstvenu kontrolu i specijalnu obuku. U Vladi su obećali da će se na aerodromima, hotelima, restoranima, muzejima i arheološkim objektima poštovati pravila socijalne distance. Od turista će se tražiti zdravstvena dokumenta i proveravati temperatura. Turistički operateri će davati informacije o najbližoj medicinskoj infrastrukturi, uključujući odeljenja za intenzivnu negu.

Kada sve bude urađeno, Turska planira da se poveže sa drugim državama kako bi uspostavila avio-saobraćaj. Pre svega, očekuju goste iz azijskih država, a zatim iz Nemačke i Austrije. Turisti iz Rusije i Velike Britanije, koji tradicionalno dolaze u Tursku na odmor, ove godine se, najverovatnije, neće pojaviti pre kraja jula, smatraju u Vladi.

Turska je do pre korone očekivala da će ove godine ugostiti 60 miliona turista, piše „Hurijet“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala