Tramp zatvara granice za migrante, zbog „divnih američkih građana“

© AP Photo / Alex BrandonAmerički predsednik Donald Tramp
Američki predsednik Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da će potpisati odluku o obustavi imigracije u Sjedinjene Američke Države kako bi sačuvao radna mesta u zemlji za američke građane.

„Uzimajući u obzir da smo napadnuti od strane nevidljivog neprijatelja, kao i neophodnost zaštite radnih mesta naših divnih američkih građana, potpisaću odluku o obustavi imigracije u SAD”, objavio je Tramp na svom Tviter nalogu.

​Retorika Trampa i njegove administracije o „stranom poreklu” virusa korona kritikovana je zbog podstrekavanja anitimigrantskog raspoloženja u zemlji.

Tramp i imigraciona reforma

Tramp je izabran za predsednika SAD uz obećanje da će zavesti red na južnoj granici i sprovesti imigracionu reformu.

Nakon pobede na izborima, počeo je da gradi zid na granici sa Meksikom, a takođe je, zbog navodne pretnje od terorističkih napada, ograničio ulazak u SAD građanima i izbeglicama iz porodica primarno muslimanskih država.

Takođe, Tramp je više puta izražavao nezadovoljstvo trenutnim američkim imigracionim sistemom zbog ulazaka u SAD rođaka već postojećih imigranata u Americi. Predsednik je predlagao da se uvede nov sistem, kojim bi se razmatralo koliko je novi imigrant koristan za američko društvo, uključujući nivo obrazovanja i radnu sposobnost.

Trampove inicijative nisu naišle na odobravanje Kongresa.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala