Rusija: Onlajn parada za veterana Velikog otadžbinskog rata u samoizolaciji /video/

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaMedalje veterana Velikog otadžbinskog rata
Medalje veterana Velikog otadžbinskog rata - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vojnici Centralnog vojnog okruga (CVO) Rusije u petak su održali onlajn koncert za artiljerca Mihaila Pavloviča Čečulina iz Jekaterinburga u dvorištu njegove kuće, kojim su mu čestitali godišnjicu Pobede u Drugom svetskom ratu.

Mihail Pavlovič je koncert posmatrao sa balkona, zato što se trenutno nalazi u režimu samoizolacije zbog pandemije virusa korona.

U dvorištu kuće zaustavio se automobil sa monitorom na kom je veteranu prikazan koncert i svečani marš voda Počasne straže.

Pored ovoga, načelnik raketnih snaga i artiljerije CVO general-major Oleg Kisedobrev uručio je veteranu medalju u znak sećanja na „135 godina artiljerije“ i cveće.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije, Čečulin je pozvan na front kao 18-godišnjak, a kraj rata dočekao je u Brestu. Za učešće i zasluge u ratu nagrađen je medaljama „Za ratne zasluge“ i „Za Pobedu nad Nemačkom“.

Svet 2020. godine obeležava 75. godišnjicu pobede nad fašizmom i kapitulacije nacističke Nemačke.

U okviru projekta „75 godina od Velike pobede“, Sputnjik vam predstavlja ekskluzivne materijale o Drugom svetskom i Velikom otadžbinskom ratu. Saznajte sve o najvećim bitkama i herojima Drugog svetskog rata, čitajte svedočenja preživelih, komentare stručnjaka, pogledajte dokumente koje je deklasifikovalo rusko Ministarstvo odbrane, arhivske fotografije i video-snimke.

Pročitajte još:

► Putin odložio Paradu pobede

► Trikovi koje je legendarni sovjetski snajperista koristio u borbi protiv nacista

► Ruke nikad ne zaboravljaju: Ruski veteran 75 godina posle rata poslao pobedničku poruku /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala