Novo radno vreme prodavnica i pijaca

© Sputnik / Dejan SimićRedovi ispred Metroa na Vidikovcu
Redovi ispred Metroa na Vidikovcu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prodavnice u Beogradu će moći da organizuju svoj rad tako da budu otvorene maksimalno do 18 časova, dok će pijace na otvorenom moći da rade od 7 do 15 časova.

To je saopštio predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević posle sednice Gradskog štaba za vanredne situacije na kojoj je usvojena odluka.

„U svim prodajnim objektima i pijacama na otvorenom obavezno je korišćenje zaštitne opreme i držanje socijalne distance između kupaca i prodavaca, kao i preduzimanje mera svakodnevne dezinfekcije objekata i radnih površina“, rekao je Nikodijević, prenose „Novosti“.

PKS Vladi Srbije uputila preporuku o radnom vremenu prodavnica

Iz Privredne komore Srbije (PKS) ranije danas je saopšteno da će dati preporuku Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i Vladi Srbije da se radno vreme prodavnica produži već od danas.

Sekretar Udruženja za trgovinu PKS Žarko Malinović rekao je za TV „Prva“ da je cilj produženja radnog vremena maloprodajnih objekata smanjene gužvi ispred radnji, ali i redukovanje pritiska na trgovce.

On je naveo i da lanac snabdevanja funkcioniše dobro i da namirnica ima u dovoljnoj količini, kao i da se brzo dopune kada nestanu sa polica.

Malinović je kazao i da će ponovno otvaranje zelenih pijaca smanjiti gužve na kategorijama svežeg voća i povrća i olakšaće umnogome rad određenom broju proizvođača koji nisu mogli da se prilagode meri e-pijace.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala