Otvorena infektivna bolnica u Moskvi koja je izgrađena za samo mesec dana (video)

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaIzgradnja infektivne bolnice u Moskvi
Izgradnja infektivne bolnice u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Infektivna bolnica, koja se nalazi u naselju Voronovsko u Novoj Moskvi, počela je da prima pacijente s koronavirusnom infekcijom, objavljeno je na zvaničnom portalu gradonačelnika i uprave prestonice.
„U bolnicu je za dan primljeno 20 pacijenata. Do danas je počelo sa radom više od 500 zaposlenih i nastavljamo sa zapošljavanjem stručnjaka”, izjavio je glavni lekar gradske kliničke bolnice br. 68 „V.P. Demihov Sergej Perehodov”.

Kako se navodi, bolnica raspolaže svime što je neophodno. Za njene potrebe prikupljeno je 26 hiljada jedinica medicinske opreme i inventara, kao i zaštitne uniforme za osoblje.

© Sputnjik/fejsbuk Pogled iz ptičije perspektive: Izgradnja infektivne bolnice u Novoj Moskvi
Otvorena infektivna bolnica u Moskvi koja je izgrađena za samo mesec dana (video) - Sputnik Srbija
Pogled iz ptičije perspektive: Izgradnja infektivne bolnice u Novoj Moskvi

U saopštenju se ističe i da se ulazna i odlazna vozila podvrgavaju posebnoj sanitarnoj obradi, a za lekare i pacijente predviđeni su posebni ulazi.

„Bolnica se nalazi daleko od centra grada. Zbog toga je na teritoriji kompleksa izgrađen komforan deo za boravak osoblja. Zahvaljujući tome, lekari ne gube vreme na putovanje do i sa posla. U zgradi će biti smešteno oko 1300 ljudi u jednosobnim i dvosobnim sobama”, dodaje se u saopštenju.

Podsetimo, ranije je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin zajedno sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, koji je učestvovao preko video-veze, otvorio infektivnu bolnicu u Novoj Moskvi, izgrađenu za mesec dana radi prijema pacijenata obolelih od virusa korona.

Površina medicinskog centra, koji predstavlja autonomnu bolnicu, iznosi 80 hiljada kvadratnih metara, a na njegovoj teritoriji od 40 hektara izgrađeno je oko 50 jednospratnih objekata, kao i 14 dvospratnih-trospratnih objekata za zajednički boravak. Kapacitet infektivne bolnice je 800 kreveta, a, u slučaju potrebe, može iznositi i  do 900.

U Rusiji je, prema poslednjim podacima, registrovano 47,121 obolelih od Kovid-19, a preminulo je 405 osoba.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala