- Sputnik Srbija
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Kim Džong Un u kritičnom stanju?

© Foto : KCNASevernokorejski lider Kim Džong Un obilazi istorijske znamenitosti u oblastima planine Paektu
Severnokorejski lider Kim Džong Un obilazi istorijske znamenitosti u oblastima planine Paektu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider Severne Koreje Kim Džong Un, na iznenađenje javnosti, propustio je proslavu rođendana svog dede 15. aprila, što je izazvalo glasine o njegovom zdravlju.

Južnokorejska vlada navodi da nisu primećene neuobičajene aktivnosti u Severnoj Koreji nakon nepotvrđenih izveštaja da je lider Severne Koreje Kim Džong Un u kritičnom stanju posle operacije srca.

Svetski mediji prenose reči neimenovanog američkog zvaničnika da SAD prate obaveštajne podatke da je Kim Džong UN u smrtnoj opasnosti nakon operacije.

Drugi neimenovani američki zvaničnik kaže da postoji razlog za zabrinutost za zdravlje Kima, ali da je ozbiljnost bolesti teško proceniti.

Prema izvorima južnokorejskih medija, koji prenose izvore iz Severne Koreje, Kim je bio na kardiovaskularnoj hirurškoj operaciji. Navode da se opravio, ali je i dalje pod medicinskim tretmanom u Hjangsan medicinskom centru, bolnici posvećenoj Kimovoj familiji.

Do sada zvaničnih izjava iz Severne Koreje nema.

Kako navodi „Jonhap“, državna agencija Južne Koreje, Kim je poslednji put viđen 11. aprila, kada je predsedavao političkom birou Radničke partije.

Špekulacije o Kimovom zdravlju počele su kad se nije pojavio 15. aprila na proslavi rođendana svog dede Kim Il Sunga. Datum rođenja osnivača Severne Koreje jedan je od najvećih praznika u kalendaru ove države.

Predstavnica Ministarstva ujedinjenja u Seulu navodi da je „neprimereno“ nagađati zašto Kim nije prisustvovao ovom važnom događaju za Severnu Koreju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala