Lukašenko: SZO nas baš i ne voli, predlažu nam karantin, čak i policijski čas

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Svetska zdravstvena organizacija preporučila je Belorusiji da preduzme oštrije mere u borbi protiv širenja virusa korona – da uvede karantin u zemlji, a možda i policijski čas, izjavio je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.
„Oni (eksperti SZO) nas baš i ne vole. To je međunarodna organizacija u kojoj uvek ima dosta politike. Išli su svuda, čak i u bolnička odeljenja, što nisam očekivao. Dali su nam brojne savete, čak su predložili karantin, pa i policijski čas. Kao što stručnjaci kažu: vlast ne laže. Kako jeste, tako i govore“, izjavio je Lukašenko.

Belorusija se sa virusom korona bori lokalno. Ministarstvo zdravlja te zemlje isticalo je da vlasti preduzimaju mere za identifikovanje pacijenata sa koronavirusnom infekcijom i onih sa kojima su bili u kontaktu, a oboleli i kontakti prvog ili drugog reda su izolovani. 

Lukašenko je ranije rekao da je Ministarstvo zdravlja predložilo da se zemlja „direktno“ bori protiv širenja kovida 19, ali da Belorusija nema dovoljno sredstava za to.

Pravoslavlje u Belorusiji - Sputnik Srbija
Lukašenko na Uskrs u crkvi

Podsetimo, u Belorusiji nije uveden karantin. Eksperti SZO bili su u Belorusiji od 8. do 11. aprila na poziv Lukašenka, kako bi procenili situaciju sa virusom korona. Misija je preporučila ovoj zemlji da pooštri mere po pitanju fizičkog distanciranja građana, kao i da otkaže sportske i druge javne događaje.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove koronavirusne infekcije kovid 19 za pandemiju

Ministarstvo zdravlja Belorusije u ponedeljak je saopštilo da je u zemlji registrovano 6.264 slučaja zaraženih virusom korona, a da je 51 osoba preminula.


Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala