Kremlj: Čekamo zvanične informacije o stanju Kim Džong Una

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaPogled na Moskvu
Pogled na Moskvu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Povodom vesti da se severnokorejski lider Kim Džong Un nalazi u kritičnom stanju posle operacije srca, iz Kremlja poručuju da čekaju zvanične informacije o njegovom zdravstvenom stanju.

„Videli smo medijske izveštaje. Ne znamo u kojoj meri su oni verodostojni. Čekamo zvanične informacije“, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Lider Severne Koreje, na iznenađenje javnosti, propustio je proslavu rođendana svog dede 15. aprila, što je izazvalo glasine o njegovom zdravlju.

Južnokorejska vlada navodi da nisu primećene neuobičajene aktivnosti u Severnoj Koreji nakon nepotvrđenih izveštaja da je Kim Džong Un u kritičnom stanju posle operacije srca.

Svetski mediji prenose reči neimenovanog američkog zvaničnika da SAD prate obaveštajne podatke da je Kim Džong UN u smrtnoj opasnosti nakon operacije.

U ruskoj Dumi smatraju da se Kimovo nepojavljivanje na proslavi može objasniti i preventivnim merama u cilju njegove zaštite od virusa korona.

Predsednik Komiteta Dume za međunarodna pitanja Aleksej Čepa je rekao da nema informacija o tome kakva je situacija u Severnoj Koreji u vezi sa pandemijom virusa korona, iako su u blizini i Kina i Južna Koreja, ali da je uveren da se čini sve da se rukovodstvo zaštiti od virusa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala