Evo kako izgleda rad prvih salona lepote u Rusiji tokom pandemije /video/

CC0 / Pixabay / Mašinica za šišanje
 Mašinica za šišanje - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Sahalinskoj oblasti u Rusiji otvoreni su prvi saloni lepote tokom pandemije virusa korona. Kako izgledaju rad salona za vreme pandemije i poštovanja propisanih mera, prikazano je na video-snimcima „RT”.

Odlukom guvernera od ponedeljka, 20. aprila, u Južno-Sahalinsku ponovo su počele sa radom neke javne ustanove: prodavnice, auto-škole, kao i frizerski i saloni lepote.

Na objavljenom video-snimku prikazan je rad nekih salona lepote dok primaju i mere temperaturu klijentima, kao i sanitarna obrada prostorija.

Radnica jednog od salona otkrila je detalje rada tokom režima samoizolacije. Prema njenim rečima, klijent najpre obuva zaštitnu navlaku za obuću i dezinfikuje ruke, a zatim meri temperaturu i popunjava formular u kome navodi da se ne nalazi u prinudnoj samoizolaciji.

Kako se ističe, u salone se dolazi samo na osnovu prethodne rezervacije, jer je u njima dozvoljen istovremeni boravak najviše dve osobe. Nakon svakog klijenta pravi se polučasovna pauza, tokom koje se dezinfikuju sredstva za rad.

Prema poslednjim podacima, u Sahalinskoj oblasti potvrđeno je 19 slučajeva zaraze virusom korona.

U aprilu je u Moskvi kažnjen prvi salon lepote zbog rada tokom samoizolacije. Njegova vlasnica mora da plati kaznu od 50.000 rubalja (oko 600 evra).

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala