Tramp: Putin je pravi džentlmen, ali vidite šta sam mu uradio sa „Severnim tokom 2“

© REUTERS / Yuri GripasDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Donald Tramp pohvalio je ruskog kolegu Vladimira Putina, nazvavši ga džentlenom, ali se i sam pohvalio, rekavši da je lično on zaustavio „Severni tok 2“.

Američkom lideru je na konferenciji za štampu bilo postavljeno pitanje da li „protivnici SAD“, kao što su Severna Koreja, Kina i Iran, pokušavaju da iskoriste situaciju sa koronom na štetu SAD, miniraju realizovanje politike Vašingtona i izazovu vojnu napetost.

„Ne vidim to. Imam dobre odnose sa Rusijom. Sarađivali smo na postizanju naftnog sporazuma“, naglasio je Tramp.

„Sarađivao sam sa Putinom i kolegom (saudijskim princem Salmanom bin Abdelom Azizom el Saudom). Predsednik Putin se ponašao kao pravi džentlmen i bilo je vrlo važno (postići dogovor)“, rekao je šef Bele kuće.

On je podsetio na sankcije Vašingtona Moskvi.

„Niko nije bio oštriji prema Putinu od mene. Pogledajte na sankcije, pogledajte šta sam uradio sa njihovim gasovodom u Evropi (Severni tok 2), niko čak nije znao za njega, dok ga ja nisam otkrio. I sad svi govore o njemu“, izjavio je Tramp.

„U isto vreme, ja imam vrlo dobar odnos sa Putinom. Uspeo sam da zaključim sporazum sa Rusijom i Saudijskom Arabijom, kao i sa OPEK-om“, dodao je šef američki lider.

Prema rečiam Trampa, taj sporazum će spasiti američku naftnu industriju i radna mesta u SAD.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala