SZO odgovorila na optužbe: Ništa ne krijemo ni od Amerike, ni od drugih zemalja

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografija Svetska zdravstvena organizacija
 Svetska zdravstvena organizacija  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adanom Gebrejesus izjavio je da SZO ništa ne skriva od SAD i drugih zemljama, kada je reč o pandemiji virusa korona.

On je podsetio da organizacija usko sarađuje sa stručnjacima američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, što znači da SAD dobijaju sve informacije.

„SZO nema tajni, jer je reč o ljudskim životima“, rekao je generalni direktor, koji je tom prilikom visoko ocenio saradnju sa američkim stručnjacima.

Prema njegovim rečima, Svetska zdravstvena organizacija ništa nije skrivala od prvog dana.

„Amerikanci rade sa nama i zato je potpuno normalno da oni pričaju o tome šta rade“, istakao je Gebrejesus.

On je dodao da je SZO otvorena i da ništa ne skriva, kao i da se to ne odnosi samo na Sjedinjene Američke Države, nego i na druge zemlje.

„Želimo da sve zemlje što pre dobiju iste informacije, jer im to pomaže da se efikasno i brzo pripreme za borbu protiv opasne bolesti“, rekao je Gebrejesus.

On je naglasio da saradnja SZO i američkog Centra za kontolu i prevenciju bolesti ne znači da oni imaju neke privilegije, jer je SZO otvorena i deli informacije sa svima.

Ranije je američki predsednik Donald Tramp izjavio da Vašington obustavlja finansiranje SZO. Kako je rekao, transakcije se neće obavljati dok se ne „preispita uloga organizacije u skrivanju podataka o širenju virusa korona“.
Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala