Zanimljiv predlog Sakašvilija težak 5,5 milijardi dolara

© AP Photo / Efrem LukatskyMihail Sakašvili
Mihail Sakašvili - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši gruzijski predsednik Mihail Sakašvili ponudio je gruzijskim vlastima da mu daju privremeni zvanični status predstavnika vlasti i da odlože do jeseni sudske procese protiv njega, a on će zauzvrat obezbediti zemlji oko 5,5 milijardi dolara od inostranih partnera za prevazilaženje ekonomske krize izazvane pandemijom virusa korona.

On se ranije nudio gruzijskim vlastima da pomogne u organizaciji specijalnih letova iz evropskih zemalja za državljane Gruzije koji su želeli da se vrate svojim kućama zbog pandemije.

Rukovodstvo zemlje mu je odgovorilo da letova ima dovoljno, a da svi oni koji žele da pomognu u borbi protiv virusa korona, mogu da uplate novac u odgovarajući Fond.

„Sve sudske procese neophodno je odložiti za budućnost i objaviti moratorijum do jeseni. Posle jeseni možete da nastavite, da me osudite za razne stvari i tako dalje. Dajte mi status privremenog zvaničnog predstavnika rukovodstva Gruzije u vezi s jednim pitanjem – u vezi sa obezbeđivanjem inostrane pomoći i ja garantujem da ću privući 5,5 milijardi pomoći da bi spasao privredu zemlje“, predložio je Sakašvili.

Kako kaže, ekonomska kriza zbog pandemije virusa korona može da dovede do gladi i siromaštva u zemlji, a privredu može da spasi samo inostrana podrška koju on, kako tvrdi, može da osigura.

Sakašvili je napustio Gruziju 2013. godine, odmah posle inauguracije predsednika Georgija Margvelašvilija. Za njim je u zemlji raspisana poternica na osnovu više podignutih optužnica.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala