Rusija: Amerika propagira zverski egoizam u vreme pandemije

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaLeonid Sluckij
Leonid Sluckij - Sputnik Srbija
Pratite nas
Saopštenje SAD o posledicama koje će Kina snositi zbog virusa korona, ukazuje na to da Amerika nastavlja da propagira „zverski egoizam“ u vreme pandemije virusa korona, rekao je predsednik komiteta ruske Dume za međunarodna pitanja Leonid Slucki.
„SAD nastavljaju da propagiraju zverski egoizam u vreme pandemije virusa korona. Čim se kriva obolevanja malo stabilizovala, u Vašingtonu su odmah počeli da govore o mogućoj odgovornosti ili čak kažnjavanju Kine za izbijanje kovida 19“, rekao je Slucki.

Prema njegovim rečima, koriste se metode nelojalne konkurencije u nastojanju da se osigura sopstvena dominacija.

Slucki je istakao da su u uslovima borbe za ljudske živote takvi postupci još ciničniji.

„Kina je kao i druge zemlje žrtva epidemije virusa korona. Suočeni sa zajedničkom pretnjom, svi bi trebalo da pokažu solidarnost, a ne da upiru prstom jedni u druge i traže krivce“, zaključio je Slucki.

Ranije je američki predsednik Donald Tramp izjavio da ukoliko se ispostavi da je Kina svesno dopustila izbijanje pandemije virusa korona, treba da snosi posledice.

Ministarstvo spoljnih poslova Kine saopštavalo je da je Kina od samog početka zastupala otvoren i odgovoran stav o objavljivanju svih podataka o epidemiji koronavirusne infekcije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala