Puškov: Optužbe da je SZO neefikasna su pokušaji da se izbegne odgovornost

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaAleksej Puškov
Aleksej Puškov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski senator Aleksej Puškov smatra da optužbe na račun Svetske zdravstvene organizacije o njenoj neefikasnosti u borbi protiv pandemije virusa korona jesu pokušaji zemalja da zbace odgovornost sa sebe.

„Pokušaji da se odgovornost za epidemiju prebaci na SZO su pokušaji da se zbaci odgovornost sa sebe. Ma koliko kritikovali SZO, ona nema sredstva za borbu protiv epidemije. I ona ne može da natera zemlje da na vreme preduzimaju potrebne mere, ukoliko vlasti tih zemalja ne shvataju razmeru opasnosti“, ocenio je Puškov.

​Najviše kritika na račun SZO moglo se u proteklom periodu čuti od američkog predsednika Donalda Trampa.

Tramp je, na primer, pre nedelju dana saopštio da Amerika prekida s finansiranjem Svetske zdravsrvene organizacije zbog njene neefikasnosti.

Tim povodom oglasio se i generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš koji je rekao da su SAD odabrale loš trenutak za takvu odluku, dok su je u Rusiji okarakterisali kao kontraproduktivnu.

Tramp je kritikovao SZO i zbog usredsređenosti na Kinu tokom pandemije. Prema njegovom mišljenju, organizacija je više pažnje poklanjala Kini bez obzira na to što se pretežno finansira od sredstava koje izdvaja Amerika.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala