Pravoslavni Uskrs u slikama širom sveta usled pandemije virusa korona

Pratite nas
Pravoslavni vernici širom sveta koji poštuju julijanski kalendar juče su proslavili najveći hrišćanski praznik – Uskrs. Ove godine ceo svet je to radio u novim okolnostima, usred pandemije virusa korona.

Većina pravoslavnih crkava pozvala je vernike da se pridržavaju mera uvedenih zbog suzbijanja virusa korona, da ne idu u hramove, već da uskršnje liturgije prate preko televizije.

© Sputnik / Sergei Pyatakov / Uđi u bazu fotografijaPatrijarh moskovski i čitave Rusije Kiril tokom svečane uskrsne službe u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi.
Patrijarh moskovski i čitave Rusije Kiril tokom svečane uskrsne službe u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi. - Sputnik Srbija
1/13
Patrijarh moskovski i čitave Rusije Kiril tokom svečane uskrsne službe u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi.
© Sputnik / Vitaliy Timkiv / Uđi u bazu fotografijaUskršnja svečana služba u Crkvi Svete Katarine u Krasnodaru.
Uskršnja svečana služba u Crkvi Svete Katarine u Krasnodaru. - Sputnik Srbija
2/13
Uskršnja svečana služba u Crkvi Svete Katarine u Krasnodaru.
© AFP 2023 / Vano ShlamovGruzijski pravoslavni vernici, poštujući socijalno distanciranje, prisustvuju bogosluženju uoči pravoslavnog Uskrsa u Tbilisiju.
Gruzijski pravoslavni vernici, poštujući socijalno distanciranje, prisustvuju bogosluženju uoči pravoslavnog Uskrsa u Tbilisiju. - Sputnik Srbija
3/13
Gruzijski pravoslavni vernici, poštujući socijalno distanciranje, prisustvuju bogosluženju uoči pravoslavnog Uskrsa u Tbilisiju.
© REUTERS / Ognen TeofilovskiPravoslavne monahinje i monasi prisustvuju uskršnjoj službi u Crkvi Jovana Krstitelja u blizini Mavrora, a ostali vernici u Severnoj Makedoniji mogli su da prate prenos putem interneta.
Pravoslavne monahinje i monasi prisustvuju uskršnjoj službi u Crkvi Jovana Krstitelja u blizini Mavrora, a ostali vernici u Severnoj Makedoniji mogli su da prate prenos putem interneta. - Sputnik Srbija
4/13
Pravoslavne monahinje i monasi prisustvuju uskršnjoj službi u Crkvi Jovana Krstitelja u blizini Mavrora, a ostali vernici u Severnoj Makedoniji mogli su da prate prenos putem interneta.
© Sputnik / Sergei Pyatakov / Uđi u bazu fotografijaU Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi pre svečane službe patrijarh Kiril pozvao je vernike da ostanu kod kuće i gledaju službu na televiziji.
U Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi pre svečane službe patrijarh Kiril pozvao je vernike da ostanu kod kuće i gledaju službu na televiziji. - Sputnik Srbija
5/13
U Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi pre svečane službe patrijarh Kiril pozvao je vernike da ostanu kod kuće i gledaju službu na televiziji.
© AP Photo / Vadim GhirdaVolonteri u zaštitnim odelima za vreme uskršnje službe u Rumuniji. Sveštenici su u pratnji volontera zapalili sveće u ponoć na pravoslavni Uskrs pošto vernicima nije bilo dozvoljeno da prisustvuju liturgiji.
Volonteri u zaštitnim odelima za vreme uskršnje službe u Rumuniji. Sveštenici su u pratnji volontera zapalili sveće u ponoć na pravoslavni Uskrs pošto vernicima nije bilo dozvoljeno da prisustvuju liturgiji. - Sputnik Srbija
6/13
Volonteri u zaštitnim odelima za vreme uskršnje službe u Rumuniji. Sveštenici su u pratnji volontera zapalili sveće u ponoć na pravoslavni Uskrs pošto vernicima nije bilo dozvoljeno da prisustvuju liturgiji.
© Sputnik / Sergei Pyatakov / Uđi u bazu fotografijaVernica u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi tokom svečane uskršnje službe.
Vernica u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi tokom svečane uskršnje službe. - Sputnik Srbija
7/13
Vernica u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi tokom svečane uskršnje službe.
© Sputnik / Ilia Naymushin / Uđi u bazu fotografijaVernici i sveštenstvo tokom litije u Crkvi rođenja Hristovog u Krasnojarsku.
Vernici i sveštenstvo tokom litije u Crkvi rođenja Hristovog u Krasnojarsku. - Sputnik Srbija
8/13
Vernici i sveštenstvo tokom litije u Crkvi rođenja Hristovog u Krasnojarsku.
© Sputnik / Pavel Lisitsyn / Uđi u bazu fotografijaUskršnja služba u katedrali Svete Trojice u Jekaterinburgu
Uskršnja služba u katedrali Svete Trojice u Jekaterinburgu - Sputnik Srbija
9/13
Uskršnja služba u katedrali Svete Trojice u Jekaterinburgu
© REUTERS / Marko DjuricaSlužba u Hramu Svetog Save u Beogradu, nakon što je uveden 80-časovni policijki čas. službi pristustvuju reporteri i oni koji su imali dozvole za kretanje.
Služba u Hramu Svetog Save u Beogradu, nakon što je uveden 80-časovni policijki čas. službi pristustvuju reporteri i oni koji su imali dozvole za kretanje. - Sputnik Srbija
10/13
Služba u Hramu Svetog Save u Beogradu, nakon što je uveden 80-časovni policijki čas. službi pristustvuju reporteri i oni koji su imali dozvole za kretanje.
© REUTERS / ALEXEY MALGAVKOVernica drži korpu sa uskršnjim kolačem za vreme pravoslavne uskršnje službe u crkvi u selu Jekaterininska u Omskoj oblasti
Vernica drži korpu sa uskršnjim kolačem za vreme pravoslavne uskršnje službe u crkvi u selu Jekaterininska u Omskoj oblasti - Sputnik Srbija
11/13
Vernica drži korpu sa uskršnjim kolačem za vreme pravoslavne uskršnje službe u crkvi u selu Jekaterininska u Omskoj oblasti
© REUTERS / GLEB GARANICHSveštenik Pravoslavne crkve u Ukrajini tokom ceremonije blagoslova uskršnjih kolača i jaja u selu blizu Kijeva.
Sveštenik Pravoslavne crkve u Ukrajini tokom ceremonije blagoslova uskršnjih kolača i jaja u selu blizu Kijeva. - Sputnik Srbija
12/13
Sveštenik Pravoslavne crkve u Ukrajini tokom ceremonije blagoslova uskršnjih kolača i jaja u selu blizu Kijeva.
© REUTERS / ALEXEY NASYROVVernik prisustvuje uskršnjoj službi u ruskoj Pravoslavnoj crkvi u Kazanju.
Vernik prisustvuje uskršnjoj službi u ruskoj Pravoslavnoj crkvi u Kazanju. - Sputnik Srbija
13/13
Vernik prisustvuje uskršnjoj službi u ruskoj Pravoslavnoj crkvi u Kazanju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala