Novi lider DAEŠ-a je u Iraku

© AP Photo / Ghaith AlsayedRuševine u blizini sela u sirijskoj provinciji Idlib posle ubistva lidera DAEŠ-a
Ruševine u blizini sela u sirijskoj provinciji Idlib posle ubistva lidera DAEŠ-a  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novi lider terorističke organizacije DAEŠ nalazi se u Iraku, reč je o Ibrahimu el Kurejšiju, a iračke i američke snage rade na njegovoj identifikaciji, javlja TV kanal „Al Sumarija“, pozivajući se na izvore u iračkim službama bezbednosti.

„Imamo potvrdu informacija da se El Kurejši nalazi u Iraku, ali samo uzak krug u DAEŠ-u zna kako on izgleda“, navode ti izvori.

Zajednička iračko-američka grupa stručnjaka od februara radi na identifikaciji novog lidera DAEŠ-a koji je došao na čelo organizacije posle ubistva Abu Bakra el Bagdadija, naveo je izvor.

Kako je rekao, ranije pokušaje da El Kurejši bude identifikovan iračka bezbednosna služba ne smatra verodostojnim, uključujući pretpostavke britanske štampe da se pod imenom Kurejšija krije Iračanin Amir Muhamed el Salbi.

DAEŠ je izvršio više napada tokom ovog meseca i poslednje nedelje marta i to ukazuje da je novo rukovodstvo uspelo da uspostavi vezu sa ostacima organizacije koji su se pretvorili u bande nakon što je DAEŠ uništen u Iraku“, objašnjava taj izvor.

Iračke snage bezbednosti sada rade na otkrivanju baza i skrovišta terorista, posebno u provincijama Salah-ed-Di i Kirkuk na severu zemlje, kao i u pustinjskim oblastima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala