Nastavljen progon: Pivski paroh priveden juče i mora da napusti Crnu Goru

© Foto : Dejan VukićPolicija, Crna Gora
Policija,  Crna Gora - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sveštenik Srpske pravoslavne crkve, pivski paroh Miroslav Mihailović, koji je pre dva dana pozivao vernike iz Plužina da u nedelju u tamošnjoj crkvi nakon vaskršnje službe zapale sveće, moraće nakon završetka pandemije da napusti Crnu Goru.

To rešenje mu je crnogorska policija uručila nakon jučerašnjeg saslušanja koje je, kako navodi portal „In4s“, trajalo pet i po sati.

Podsetimo, njegovo obraćanje vernicima Plužina preko razglasa dan ranije, na Veliku subotu 18. aprila, koje je neko snimio telefonom, dospelo je do medija, a potom je zloupotrebljeno u cilju optuživanja sveštenstva SPC u Crnoj Gori da ne poštuju preporuke nadležnih organa u vezi sa verskim okupljanjima.

Na snimku se čuje da je paroh pozvao vernike da na Vaskrs dođu da zapale sveće uz obavezno držanje socijalne distance nakon liturgije koja počinje u 7, a završava se u 8 časova i 30 minuta.

Podsetimo, liturgija povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Vaskrsa juče je služena bez prisustva vernika zbog pandemije kovida 19.


Pročitajte još: 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala