Korona ukopala grčki turizam: Hoteli pred bankrotom

CC BY 2.0 / Flickr/Dimitris Kamaras / Ζάκυνθος - ZakynthosZakintos
Zakintos - Sputnik Srbija
Pratite nas
Virus korona pogodio je turističku industriju širom sveta. U iščekivanju letnje sezone, koje možda neće ni biti, predstavnici ugostiteljske industrije u Grčkoj razmišljaju samo o jednom — bankrotu.

Prema istraživanju koje je obavila grčka Komora za hotelijerstvo, 65 odsto ispitanika razmišlja da proglasi bankrot. Istovremeno, 18,3 odsto tvrdi da će do bankrota najverovatnije doći, dok 46 odsto ne isključuje tu mogućnost.

© REUTERS / COSTAS BALTASGrčka - Prazno šetališe u Atini.
Korona ukopala grčki turizam: Hoteli pred bankrotom - Sputnik Srbija
Grčka - Prazno šetališe u Atini.

U svakom slučaju, 95 odsto anketiranih kompanija očekuje da će ove godine doći do velikog pada prihoda - prosečno 56,3 odsto.

Ukupni potencijalni gubici hotelskog sektora u Grčkoj izazvani pandemijom virusa korona procenjuju se na skoro četiri i po milijarde evra.

Zakintos - Sputnik Srbija
Na letovanje ćemo moći u Grčku, ali pod posebnim uslovima

Trenutno su svi hoteli u zemlji zatvoreni do 30. aprila. Prema optimističnom scenariju, turistička sezona u Grčkoj počeće 1. jula i u tom slučaju prihodi hotela smanjiće se za oko 10 milijardi evra u odnosu na prošlu godinu.

Zbog pandemije virusa korona turistička sezona u Grčkoj, kao i u celom svetu, nalazi se u opasnosti – osim što su hoteli zatvoreni do kraja aprila, otkazani su putnički letovi, a većina malih i srednjih preduzeća ne radi.


Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala