Borba protiv kovida u Rusiji odvija se po polu-ratnom scenariju

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaKomunalna vozila dezinfikuju Tversku ulicu u Moskvi
Komunalna vozila dezinfikuju Tversku ulicu u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar zdravlja Rusije Mihail Muraško izjavio je da se borba protiv virusa korona u Rusiji odvija po „polu-ratnom scenariju“.
„Faktički sve što se danas događa, događa se po, rekao bih, polu-ratnom scenariju ─ upravo razvijanje mreže. Zašto? Zato što smo se, jednostavno, suočili u ranoj fazi, kada smo tražili materijale od subjekata i dobili prilično idealističnu sliku“, rekao je Muraško za televiziju „Rusija 24“.

Prema njegovim rečima, nakon toga trebalo je da se shvate detalji, a Rusija je dodatno dodelila subvencije regionima kako bi pomogla da se situacija dovede na odgovarajući nivo.  

Danas bi regioni trebalo da budu 50 odsto spremni za pandemiju, a većina subjekata postigla je ove pokazatelje, precizirao je Muraško. Prema njegovim rečima, vreme će pokazati kako će se razvijati situacija u određenom regionu.

Muraško je istakao da se iskustvo Rusije u borbi protiv virusa korona aktivno proučava u inostranstvu, što se vidi iz velikog broja publikacija i pozitivnih kritika u stranoj štampi.

„Stoga mislim da je put koji smo prošli već istorija. To su one restriktivne mere, sprečavanje uvoza infekcije, a zatim dalje mere za sprečavanje brzog širenja. O tome se veoma aktivno diskutuje. Iskustvo je uvek korisno i zanimljivo“, objasnio je ministar.

On je dodao da se očekuje da će se broj obolelih od virusa korona u Rusiji smanjiti do leta, a dalje će sve zavisiti od metoda lečenja koji se pojave.

Prema poslednjim podacima Operativnog štaba za borbu protiv virusa korona u Rusiji je registrovano 47.121 slučaj zaraze, oporavilo se 3.446 ljudi, a umrlo 405 osoba.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala