Ruski ekspert objasnio zašto su ruski oficiri PVO spremniji od stručnjaka NATO-a

© Sputnik / Alekseй Malьgavko / Uđi u bazu fotografijaProtivraketni sistem S-400 "Trijumf"
Protivraketni sistem S-400 Trijumf - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski eksperti za protivvazduhoplovnu odbranu bolje su obučeni od stručnjaka zemalja-članica NATO-a, rekao je načelnik naučnog centra vojne akademije „G.K Žukov“ Mihail Zaharov, prenosi televizija „Zvezda“.
„Nivo obučenosti se veoma razlikuje – naš oficir može u svakom trenutku zauzeti bilo koje radno mesto i izvršavati borbeni zadatak. NATO škola ne podrazumeva uzajamnu zamenu, i svaki vojnik izvršava samo onaj zadatak za koji je obučen“, objasnio je Zaharov, komentarišući spremnost turskih stručnjaka, koji su prolazili obuku u ruskom centru.

Turski stručnjaci su tom prilikom obučeni za rad na ruskim sistemima S-400, koje je Rusija isporučila Turskoj u skladu sa ugovorom.

Kriza u odnosima Turske i SAD

Podsetimo, isporuke najnovijih ruskih sistema PVO S-400, koje su izazvale krizu u odnosima Turske i SAD, počele su sredinom jula prošle godine. Vašington je zahtevao da Turska odustane od tog ugovora i da umesto S-400 uzme „američke sisteme Patriot", preteći da će zaustaviti ili potpuno otkazati prodaju aviona F-35 Turskoj i da će uvesti sankcije. Ankara to nije prihvatila.

U martu je portparol Pentagona Džonatan Hofman ponovio stav ministra odbrane SAD Marka Espera da Turska neće dobiti baterije sistema „Patriot“, dok ne vrati S-400 Rusiji.

Istovremeno, stalna predstavnica SAD Kej Bejli Hatčinson pozvala je Ankaru da ukloni ruske sisteme PVO S-400 i rekla da je Turska žrtva rusko-sirijske agresije u Idlibu.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala