Kako sve Rusija pomaže u obnovi Sirije

© AP Photo / SANA Raščišćavanje auto-puta M4 u Siriji
Raščišćavanje auto-puta M4 u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska vojska je za nedelju dana stanovništvu Sirije podelila 42 tone hrane. Pored te vrste pomoći, Rusija pomaže i u obnovi stambenih objekata, škola, infrastrukture, a ruska vojska i dalje radi na deminiranju.

Hrana se raspodeljuje preko lokalnih vlasti i to u svim oblastima zemlje koje su pod kotrolom sirijskih vlasti, saopštio je ruski Centar za pomirenje između zaraćenih strana u toj zemlji.

„Od 11. aprila raspodeljeno je 41, 84 tone hrane“, navode u Centru.

Samo za poslednja 24 sata stanovništvu naselja Hbara-Segira u provinciji Haseka predato je 900 kilograma hrane, stanovništvu mesta Bonan u provinciji Alepo 3,8 tona i stanovništvu naselja Hamdanija i Er-Ruvejda u Idlibu - 4 tone.

Rusija je u poslednjih nekoliko godina sprovela 2.420 humanitarnih akcija, u okviru koji je dostavljeno 4.021 tona hrane, vode i najneophodnijih stvari.

Vojni stručnjaci Ministarstva odbrane Rusije pružili su pomoć 133.000 sirijskih građana.

Pored toga, i dalje se sprovodi proces deminiranja. U protekla 24 sata razminiran je 21,1 hektar zemljišta u provincijama Damask i Darja.

Pored toga, prema podacima centra, nastavlja se sa obnovom stambenih objekata, infrastrukture,preduzeća  oštećenih tokom ratnih dejstava u Siriji.

Podaci pokazuju da je do sada obnovljeno 957 obrazovnih i 238 medicinskih ustanova, šest mostova i 1.300 kilometara puteva, 199 objekata za vodosnabdevanje, 777 trafo-stanica...

U toku su radovi na obnovi 2.700 stambenih objekata u 345 naselja u više provincija, 225 škola, 176 vrtića itd.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala