Humanost na delu: Rusi dopremili kinesku pomoć u Moldaviju

© Sputnik / Pavel Lisicыn / Uđi u bazu fotografijaVojnik posmatra sletanje aviona An-124-100 "Ruslan"
Vojnik posmatra sletanje aviona An-124-100 Ruslan  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije na zahtev moldavskih vlasti dopremilo je iz Šangaja u Kišinjev medicinsku opremu, koju je Kina izdvojila kao pomoć u borbi protiv virusa korona u Moldaviji.

Ruska vojska je prevezla u Moldaviju oko 40 tona pomoći. Ovo je prva rusko-kineska humanitarna akcija u borbi protiv širenja virusa korona.

Moldavski zvaničnici obratili su se ruskom Ministarstvu odbrane s molbom da pruže pomoć prilikom transporta medicinske pomoći iz Kine. Moldavija je, poput mogih zemalja, uvela vanredno stanje zbog Kovida-19.

Rukovodstvo Miistarstva odbrane Rusije operativno je odreagovalo na zahtev moldavske strane. Medicinska sredstva prevezena su iz Kine vojnim transportim avionom An-124 „Ruslan“ u roku koji je dogovoren sa moldavskom stranom, bez nadoknade.

Dodon zahvalan na pomoći

Predsednik Moldavije Igor Dodon zahvalio je ruskom rukovodstvu za pomoć.

„Želim da zahvalim rukovodstvu Rusije i našim prijateljima iz Kine, jer smo danas uspeli da dopremimo pomoć u Moldaviju. Uveren sam da ćemo uspeti da prevazićemo probleme, ako se budemo držali zajedno. Hvala mnogo Rusiji i Kini koje su odlučile da nam pomognu u ovoj situaciji“, rekao je Dodon.

Rusija je 27. marta 2020. godine poslala pomoć Moldaviji, između ostalog i 10.000 testova za virus koronu.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala