Bez konkurencije u svetu: Najnovija „Armata“ testirana u Siriji u terenskim uslovima

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaRuski tenk T-14 "Armata"
Ruski tenk T-14 Armata - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najnoviji ruski tenk na platformi „Armata“ testiran je u Siriji, a isporuke serijskih primeraka ruskoj vojsci počinju 2021. godine, saopštio je ministar industrije i trgovine Rusije Denis Manturov.
Prema njegovim rečima, tenkove su testirali u Siriji, kako bi uzeli u obzir sve nijanse u terenskim uslovima. Manturov je objasnio da će to pomoći prilikom formiranja finalne verzije tenka, koji će se isporučivati ruskoj vojsci, prenosi „Rusija 1“.

On je podsetio da ruski tenk „Armata“ nema pandan u svetu i da konstantno prolazi dodatne testove i modifikacije.

Prema rečima Manturova, Rusija je primila preliminarne zahteve za izvoz tenka u inostranstvo, ali će to biti moguće tek nakon što krene isporuka serijskih primeraka ruskoj vojsci i nakon što dobiju pasoš za izvoz.

Isporuke ruskoj vojsci počinju 2021.

On je dodao da će serijski primerci perspektivnih tenkova T-14 na platformi „Armata“ početi da se isporučuju ruskoj vojsci 2021. godine.

„Ministarstvo odbrane je naložilo dodatnu modernizaciju, kako bi u okviru potpisanog ugovora dogodine krenula isporuka serijskih primeraka“, dodao je on.
T-14 , poznatiji kao „Armata“, jedini je tenk treće posleratne generacije na svetu i kao takav predstavlja jedinstveno dostignuće ruskih stručnjaka. Van granica Rusije ne postoje slični modeli. Veoma je važno naglasiti da su svi delovi ovog tenka domaće, ruske proizvodnje, stoga mu sankcije ne mogu nauditi.

Glavne prednosti ruskog supertenka su njegova masa, kalibar osnovnog oruđa, snaga motora i oklop. Razvijen je u koncernu „Uralvagonzavod“. 

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala