Susam i med nisu samo za jačanje imunog sistema, uz ova dva eliksira sve je bolje

© Foto : PixabayMed
Med - Sputnik Srbija
Pratite nas
O lekovitim blagodetima meda priča se vekovima. Antibakterijsko delovanje meda slično je penicilinu, a dokazano je da bakterije ne mogu da prežive uz med.

Susam ima najviši ukupni nivo fitosterola (400-413mg/100g) od svih semenki. Fitosteroli, sastojci koji imaju hemijsku strukturu sličnu holesterolu, kada su u dovoljnoj meri prisutni u ishrani veruje se da mogu da redukuju nivo holesterola, poboljšaju imunitet i smanje rizik od određenih vrsta raka, piše „Blic“.

Spoj ove dve divne namirnice izuzetno je bogat aminokiselinama i zdrav, a kombinacija ove dve specifične arome vrlo je ukusna.

Pomešajte samo jednu kašiku meda i jednu kafenu kašičicu susama. Mešajte dok ne dobijete smesu nalik alvi. Možete napraviti i veću količinu koristeći ove proporcije. Najbolje bi bilo da je konzumirate na prazan stomak.

Poboljšava imunitet, ubrzava rad creva i digestivnog trakta, smanjuje želju za šećerom, pomaže u lečenju stomačnih tegoba, a posebno se preporučuje osobama koje boluju od gastritisa, kolitisa i čira.

Pored toga, ova mešavina jača kosti, stimuliše mentalne aktivnosti, povećava fizičku izdržljivost i poboljšava kvalitet i zdravlje kose i kože.

Kolačići od susama za potenciju

Kolačići od susama i meda koriste se za potenciju, a lako ih je napraviti.

Stavite mlevene semenke susama i med u činiju, promešajte dobro dok se ne sjedine. Napravite loptice od ove mešavine i stavite u frižider da se stegnu i ohlade. Konzumacija ovih kolača na dnevnom nivou može značajno uticati na raspoloženje, umor i potenciju, kažu stručnjaci.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala