Srpska se oprostila od doktora Lazića, sirene u čast heroja /video/

Pratite nas
Vatrogasno-spasilačke jedinice u Republici Srpskoj, tačno u 14.00 časova, uključile su sirene i odale počast čuvenom srpskom hirurgu Miodragu Laziću /65/, koji je preminuo od posledica virusa korona, javlja RTRS.

Opelo doktoru Laziću služeno je 13.30 časova, a sahrana je obavljena na Novom groblju „Bubanj“ u Nišu u 14.00 časova. 
Akciju paljenja sirena za odavanje poslednje počasti hirurgu heroju, prihvatile su sve vatrogasne jedinice u Republici Srpskoj, navodi RTRS. 

Doktor Lazić preminuo je 14. aprila u Nišu od posledica virusa korona. Vest o njegovoj smrti dočekana je sa velikim žaljenjem u Srbiji, Republici Srpskoj i svuda gde žive Srbi, jer je život nesebično posvetio svom narodu

Za vreme ratova devedesetih godina prošlog veka spasavao je živote u Republici Srpskoj Krajini i Republici Srpskoj. 

Za sve što je tada učinio kao ratni hirurg-dobrovoljac Ordenom Svetog Save odlikovao ga je tadašnji srpski patrijarh Pavle

Kao hirurg je učestvovao u proboju koridora u junu 1992. godine, radio je u ratnoj bolnici “Koran” na Palama, jedan je od osnivača ratne bolnice “Žica” u Blažuju na prvoj liniji fronta kod Sarajeva gde je tokom 40 meseci, kao jedini hirurg na području tadašnjeg Srpskog Sarajeva, obavio više od 3.500 operacija. 

Njegova posljednja želja je bila da ga isprate uz zvuke “Marša na Drini”. Zbog toga je ova kompozicija proteklih dana odjekivala od Istočnog Sarajeva do Niša. 

Izraze saučešća porodici Lazić uputili su najviši zvaničnici Srbije i Srpske, kao i brojni poštovaoci doktora Laze, kako će ostati upamćen u narodu. 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala