Putin namerava da u borbu protiv virusa korona uključi i vojsku

© Sputnik / Vladimir Rodionov / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin sa vojnicima na poligonu 212. okružnog trenažnog centra Sibirskog vojnog okruga.
Predsednik Rusije Vladimir Putin sa vojnicima na poligonu 212. okružnog trenažnog centra Sibirskog vojnog okruga. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin namerava da u borbu protiv širenja virusa korona uključi i specijalne snage ruske vojske, saopšteno je i Kremlja.

Kako se navodi, on je poručio Ministarstvu odbrane Rusije da pripremi plan na koji način bi ruska vojska mogla da doprinese rešavanju ovog problema.

Prethodno je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio da je izgradnja 16 bolnica za zaražene virusom korona u toku i da sve teče po planu.

Kako je najavljeno, te bolnice bi trebalo da budu izgrađene u sva četiri ruska vojna okruga.

Šojgu je takošđe naveo da je Ministarstvo odbrane formiralo rezervne snage od 10.000 vojnika za borbu protiv virusa korone.

Podsetimo, na teritoriji Ruske Federacije registrovano je 4.785 novih slučajeva virusa korona, a ukupan broj obolelih iznosi 36.793, saopštio je Operativni štab za borbu protiv širenja ove virusne infekcije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala