Od utorka se otvaraju sve zanatske radnje, a sve druge od 27. aprila

© SputnikSalon lepote u MIA „Rosija sevodnja“
Salon lepote u MIA „Rosija sevodnja“  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će sve zanatske radnje biti otvorene od utorka, a sve druge, ako ne bude pogoršanja situacije, biće otvorene od 27. aprila.

Kako je objasnio, od utorka će biti otvorene zanatske radnje, obućari, krojači, automehaničari, prodavnice tehničke robe, građevinskog materijala...

Druge radnje biće otvorene od 27. aprila ako imaju manje od 300 kvadrata. Tu ulaze frizerski saloni i saloni lepote, teretane, ali će za njih morati da bude obezbeđena posebna zaštita.

Za hotele, banje, tržne centre, međugradski saobraćaj, resotrane i kafići planirano je otvaranje između 3. i 10. maja.

Vučić je pozvao sve građevinare da od utorka krenu punom parom na posao u niskogradnji i visokogradnji. "Da počnu da rade, imamo mnogo projekata, svuda ćemo imati radove", rekao je on.

"Krećemo da radimo punom parom da bismo investicijama uspeli da sačuvamo naš BDP za koji je MMF već rekao da će biti najveći u Evropi", kaže Vučić.

Osnažićemo državna preduzeća

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da će Srbija u narednom periodu osnažiti državna preduzeća, među kojima su i EPS, Er Srbija, Telekom Srbija, kao i da će kupovati različite kompanije i firme u regionu.

Vučić je za televiziju Pink rekao da država neće dozvoliti da propadne bilo koje veliko preduzeće, bilo da je javno preduzeće ili akcionarsko u kojem je država većinski vlasnik.

Navodeći da sada Evropa dozvoljava i dokapitalizaciju i državnu pomoć, Vučić je rekao da će država pomoći Er Srbiji i dodao da se sa SAD pregovara o boljoj poziciji na aerodromu u Njujorku i da će biti napravljeni odlični ugovori.

"Er Srbiju ćemo da osnažimo i nećemo dozvoliti da ni Telekom propada, niti bilo koje od velikih preduzeća", rekao je Vučić.

Istakao je i da će Srbija svoju ekonomsku snagu pokazati pre svega u regionu i da će kupovati različite kompanije i različite firme.

Predsednik je dodao i da je dobro što Železaru u Smederevu i rudnik bakra drže Kinezi, jer bi u suprotnom Srbija mogla samo da stavi katanac na vrata tih firmi i ostane bez dvesta, trista milijardi evra.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala