Moskva produžila privremene restriktivne mere do 1. maja

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Uđi u bazu fotografijaDevojka u zaštitnoj maski i rukavicama ispred Hrama Hrista Spasitelja u Moskvi
Devojka u zaštitnoj maski i rukavicama ispred Hrama Hrista Spasitelja u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Privremene restriktivne mere koje su uvedene 13. aprila u cilju sprečavanja širenja zaraze virusom korona, biće produžene do 1. maja, izjavio je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin.

Kako je Sobjanjin još saopštio na svom blogu, broj obolelih u Moskvi raste, ali ne eksponencijalno i daleko je od najgoreg scenarija.

„Broj obolelih od virusa korona u prestonici je u porastu, ali ne eksponencijalno i daleko je od najgoreg scenarija, kakav se može videti u Njujorku, koji je veoma sličan Moskvi po broju i strukturi stanovnika”, napisao je Sobjanjin.

Podsetimo, odlukom moskovskog gradonačelnika i ruskih vlasti, u Moskvi su od 13. aprila uvedene dodatne restriktivne mere, među kojima je i izdavanje propusnica za kretanje u ruskoj prestonici, a sve u cilju sprečavanja širenja virusa korona.

Situacija u Rusiji

Prema podacima Rospotrebnadzora, u Rusiji je urađeno više od 1,8 miliona testova na Kovid-9, a pod mecicinskim nadzorom nalazi se 132.000 ljudi. Kako se još navodi, za poslednja 24 sata obavljeno je 113,8 hiljada testiranja.

Prema poslednjim podacima, u Rusiji je zaraženo više od 32.000 ljudi. Tokom proteklog dana registrovano je više od četiri hiljade novih slučajeva, a najviše zaraženih je u Moskvi. Od početka epidemije 2.590 osoba je ozdravilo, a 294 umrlo.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala