Humanost na delu: Stanovnici Istanbula hrane napuštene životinje tokom policijskog časa /video/

© sputnjik/fejsbuk Stanovnici Istanbula našli način da hrane napuštene životinje tokom policijskog časa
Stanovnici Istanbula našli način da hrane napuštene životinje tokom policijskog časa  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ulične životinje u Istanbulu primorane su na gladovanje zbog zaustavljanja delatnosti firmi i javnih ustanova i policijskog časa uvedenog zbog virusa korona.

Stanovnici grada ne mogu da obezbede hranu za sve napuštene i ulične životinje, ali su grupa aktivista i jedna gradska opština rešili da povedu inicijativu i uzmu stvar u svoje ruke. Rešili su da pomognu nesrećnim životinjama dok većina građana provodi vreme u samoizolaciji.

Svako jutro, zato, izlaze na istanbulske ulice kako bi ostavili hranu i vodu za napuštene životinje.

„Hranim ih zato što zbog virusa korona nikoga ne brine pitanje ishrane uličnih životinja. Zato svako jutro spakujemo malo hrane i dolivamo vodu za mačke. Tako se brinemo o njima“, kaže Firas, žitelj istanbulskog kvarta Džihangir.

Na kadrovima snimljenim danas mogu se videti životinje koje se skupljaju oko činija sa hranom koju su im ostavili građani, a u pozadini su prazne ulice Istanbula.

„Ne možemo da napustimo svoje kuće, ali životinje se nikuda nisu sklonile sa ulice. Zato opština pokušava da ih snabdeva hranom. Znamo da to nije dovoljno, jer nema dovoljno ljudi koji bi se time bavili. Baš zato imamo najveću odgovornost prema uličnim životinjama“, kaže Ajla koja hrani životinje u okolini rejona Džihangir.

Prošle nedelje, 10. aprila Ministarstvo unutrašnjih poslova Turske je saopštilo da, u okviru borbe protiv virusa korona, uvodi 48-časovnu zabranu izlaska iz kuća za stanovnike 31 provincije, uključujući i Ankaru, Istanbul i Antaliju.

U saopštenju se takođe navodi da turske vlasti planiraju da uvedu još jedan policijski čas na dva dana.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, od 16. aprila, u Turskoj su zabeležena 69.392 slučaja infekcije korona virusom, od kojih je 1.518 bilo sa smrtnim ishodom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala