Hrvatska uskoro otvara granice za auto-turiste

© PixabayKombi, kamp kućica, more
Kombi, kamp kućica, more - Sputnik Srbija
Pratite nas
Naredne nedelje Vlada Republike Hrvatske će raspravljati o predloženim merama za otključavanje hrvatske ekonomije.

U zemlji su već gotovo mesec dana na snazi restriktivne mere za suzbijanje epidemije koronavirusa.

Najiščekivanije mere relaksacije su one iz oblasti turizma, posebno s obzirom na pritisak nekih stranih emitivnih tržišta, koja su ove godine zainteresovana za letovala na Jadranu.

U tom smislu, se za početak, zbog domaćih gostiju, predlaže otvaranje međugradskog saobraćaja, a potom i granica prema hrtvatskim auto-destinacijama s kojih bi ove godine, u slučaju dobre epidemiološke slike, moglo stići nešto posetilaca.

„Pritom je važno da uslovi prelaska granice budu što jednostavniji jer ako ljudi budu morali da čekaju u kolonama i ispunjavaju papire, to ne bi bilo prikladno ni u zdravstvenom ni u turističkom smislu“, kažu sagovornici za „Jutarnji list.“

Kada su u pitanju smeštajni objekti, za početak se predlaže otvaranje onih koji su „najbliže prirodi“ – prvenstveno kampovi, i to za početak segment mobilnih kućica sa sopstvenim sanitarnim čvorovima kako ne bi dolazilo do prevelikog mešanja gostiju, a otvorene će biti i kuće za odmor, kao i one privatnih iznajmljivača.

Predlaže se otvaranje i kafića i restorana, ali za početak isključivo onih koji imaju terase i onih koji mogu da obezbede dovoljnu distancu između stolova i gostiju. Razmišlja se i otvaranju različitih prodavnica, poput frizerskih, kozmetičarskih, pedikirskih i salona za masažu, uz stroge mere distanciranja, ograničavanje broja mušterija i uz nošenje maski.

O otvaranju teretana i fitnes centara još se ne razmišlja, prenosi B 92.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala